ОСТАННІ НОВИНИ

“Леоні” не має “підтвердженого” ПДВ до повернення?

|

Прес-центр ДПА у Львівській області заявив, що станом на 24 лютого цього року не має сум податку на додану вартість підприємства “Леоні Ваерінг Систем УА ГмбХ”, які підтверджені перевірками та термін повернення яких вже настав. Цю заяву податківців змусило написати те, що у засобах масової інформації було опубліковано ряд припущень щодо мети візиту Президента України на підприємство “Леоні Ваерінг Систем УА ГмбХ. Зокрема, – говорить прес-служба, – журналісти припускали, що у підприємства виникли непорозуміння з Державною податковою та митною службами щодо відшкодування ПДВ.

Проте на квітень-травень 2004 року припадають значні суми відшкодувань, і наявні ресурси Стрийського району не дозволяють провести такі відшкодування в один місяць. Про цю ситуацію податкова служба інформувала компетентні органи і розробила графік відшкодувань з бюджету задекларованих сум податку на додану вартість.

Власне, щоб в майбутньому запобігти невчасному поверненню ПДВ підприємству із значними іноземними інвестиціями, що могло б негативно позначитися на іміджі нашої держави, Президент України провів нараду з керівництвом підприємства, першим заступником голови ДПА України С. Медведчуком та головою Державної митної служби М. Каленським. Результатом цієї наради стало рішення про необхідність прийняття Постанови Кабінету Міністрів про надання права підприємству при митному оформленні вантажів використовувати вексельну форму розрахунку, що в свою чергу дасть змогу підприємству не витрачати обігових коштів. До того ж, із заводом будуть працювати 5 представників Держмитслужби і, таким чином, оформлення митної документації пришвидшиться.

Водночас, в офіційних матеріалах, розданих представникам ЗМІ працівниками прес-служби Президента під час відвідин заводу було чітко зазначено, що підприємству із 19,8 млн гривень ПДВ було відшкодовано тільки 5,7 млн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *