ОСТАННІ НОВИНИ

Проти недбалих батьків порушують кримінальні справи

|

За фактами перешкоджання у наданні медичної допомоги дітям минулого року проти батьків порушили 3 кримінальні справи. І одну кримінальну справу вже цього року.

За словами головного педіатра Львівської області Любомири Кутневич, діти області продовжують страждати від недоїдання та недостатнього догляду за ними з боку батьків. В минулому році в Мостиському районі проти матері, яка зовсім не доглядала за своєю дитиною і не пускала лікарів до її огляду, порушили кримінальну справу. Схожі ситуації були закфіксовані і в Городоцькому районі. У одному з випадків дитина померла, в іншому – дітей перевели до дитячого буднку. А в січні цього року за подібним зразком порушили кримінальну справу проти львів’янки, дитина якої померла від пневмонії.

Загалом протягом останніх 5 років дитяча смертність в області знизалася на 50%. Відтак Львівщина посідає 7 місце серед регіонів України, де рівень дитячої смертності відносно стабілізувався. Вагомим здобутком є досягнення поступового зниження рівня малюкової смертності, хоча й досі лікарів турбує інфекційна захворюванясть новонароджених. Близько 34% дітей померли вдома до надання медичної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *