ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонополісти подаватимуть до суду на місто?

|

Антимонопольний Комітет та Об’єднання профспілок Львівщини подаватиме до суду, якщо рішення міського виконачого комітету про підняття цін на воду з першого березня не буде скасовано. “Якщо органи державної влади не вирішать цієї проблеми, то ми звертатимемося до правоохоронних органів, прокуратури та суду” – заявив уповноважений з питань захисту прав підприємців у Львівській області Зеновій Бермес.

Відповідно до експертизи, яку провели фахівці Асоціації платників податків Львівської області, рішення міського виконкому “Про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення” було прийнято з порушенням 7 вимог існуючих в України норм. Зокрема, це порушення антимонопольного законодавства, перевищення повноважень наданих чинним законодавством органам самоврядування щодо регулюваня тарифів на воду, порушення угоди між облдержадміністрацією, об’єднаннями роботодавців та профспілок в частині обов’зкового узгодження змін тарифів із профспілками та багато інших. За словами заступника голови Асоціації платників податків Теодора Дяківа, міська рада не має виключного права встановлювати тарифи на комунальні послуги, які надають підприємства, що належать до природних монополій. “При затвердженні тарифів було порушено саму процедуру їх прийняття. Відтак у нас є підстави, щоб у судовому порядку скасувати це рішення, оскільки воно недійсне” – наголосив пан Дяків.

“Дії влади мають бути зрозумілими, а те, що вони вчинили не витримує критики, бо, приймаючи такі рішення, потрібно враховувати і думку підприємців” – зазначив Зеновій Бермес. За його словами, зараз до Асоціації роботодавців Львівщини надходить чимало зверненнь підприємців, які скаржаться на проблеми в стосунках з „“Львівводоканалом”. До непорозумінь із тарифами додалися ще й вимоги водоканалу сплачувати в 5-кратному розмірі вартість спожиитої води за договорами, в яких відсутні показники лімітів споживання, а також спонукання до сплати 1-2 тисячі гривень за зміни в технічній документації без виконання будь-яких інженерних робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *