ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада засуджує поведінку Кучми у Польщі - заява

|

Депутати міської ради під кінець робочого дня прийняли більшістю голосів заяву з приводу висловлювань Леоніда Кучми під час візиту до Польщі. Подаємо текст цього документа.

Ми стали свідками безпрецедентного вчинку, здійсненого Президентом України Л.Кучмою під час його останнього візиту до Польщі, коли він звинуватив Львівську громаду у зриві відкриття комплексу польських військових поховань на Личаківському кладовищі. В угоду своїм хворобливим амбіціям він облив брудом не тільки львівських депутатів, депутатів і блок “Наша Україна” , але і все свідоме українство. Та найстрашніше, що Л.Кучма таким чином намагався посіяти конфронтацію між нашими народами і кинути тінь на весь національно-патріотичний рух.

Ми пережили важкі і трагічні сторінки спільної історії в першій половині ХХ століття. Сьогодні в їх оцінці кожна сторона намагається зберегти честь і гідність своєї нації. І це закономірно. Але процес цей не є простим і швидким.

Вчинок найвищої посадової особи України є неприпустимим. Чи можна собі уявити ситуацію, коли польський Президент, перебуваючи в Україні міг сказати такі слова про найбільш радикальні польські громадські організації, які мають свій специфічний погляд на українсько-польські відносини.

Львівська міська рада засуджує поведінку Л.Кучми в Польщі і заявляє, що докладала і докладатиме зусиль до зміцнення добросусідських відносин із польським народом.

Леонід Кучма як Президент відійде у небуття.

Наші народи залишаться навіки сусідами і збережуть чесні, міці, добросусідські відносини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *