ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Чорновіл точно вийде з фракції “Наша Україна”

|

Другого березня народний депутат Тарас Чорновіл планує подати офіційну заяву про призупинення свого членства у фракції “Наша Україна”, однак він і надалі планує представлятися як член блоку, але насправді обирає статус позафракційного. Причина до цього виходу, за його словами, моральні і політичні принципи, якими він не бажав поступатисяї – повідомив Чорновіл сьогодні під час зустрічі з журналістами. Незважаючи на ці непорозуміння він планує робити все можливе, щоб Ющенко став президентом.

“Це не вихід, а призупинення членства у фракції, хоч реально я розумію, що це вихід. Я і надалі планую представлятися як член “Нашої України”, доки мені цього не заборонять”, – заявив Чорновіл, – “Морально, я не маю права перейти в іншу фракцію. Я хочу, щоб Ющенко став Президентом, але не роблю з нього месії”. Серед моральних причин він називає ту, що у фракції є люди, які реально заважають Ющенкові, вони, зокрема, працюють лише на той електорат, який і без того проголосує, але не думають про решту. Сам Чорновіл планує стати містком між Ющенком і тими тридцятьма відсотками виборців, які взагалі не впевнені, що підуть на вибори, бо 3 лютого ці містки було спалено. Натомість у фракції є люди, які роблять все, щоб втратити ті 30%, серед них депутати Кендзьор і Стойко.

Відмовлятися від виходу народний депутат не планує: “Я сам себе загнав в цю колію, з якої на даному етапі вийти неможливо, але вона спрямована не на протиставлення, а на підтримку Ющенка”. Він може повернутися у фракцію лише тоді, якщо проти Ющенка використовуватимуть дуже брудну гру. Натомість Т. Чорновіл готовий працювати в структурі штабів, якщо таку створять, або просто підтримуватиме Ющенка, але говоритиме людям, щоб не творили з нього месію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *