ОСТАННІ НОВИНИ

Президент вирішив усі проблеми “Леоні”

|

Короткочасний візит Президента України у Львівську область закінчився передбачуваним тріумфом. Ознайомившись із виробництвом на заводі німецької фірми “Леоні” під Стриєм Леонід Данилович провів коротку, але змістовну нараду, під час якої, як сам він потім зізнався трошки зійшов із стежки чинного законодавства, аби запустити такий гідний проект.

Як ми уже повідомляли читатчів, проблеми “Леоні” в Україні пов’язані з її імпортно-експортною діяльністю. З нового року набув чинності новий митний кодекс і фірма змушена була весь свій імпорт, тобто деталі, з яких і складають електромережі до легковиків, розмитнювати прямо на митниці, що створювало суттєві перебої у поставках комплектуючих. Проблема збільшується через те, що підприємство цього року запланувало імпортувати комплектуючих на 35 млн.євро. Окрім того, завод зіткнувся і з проблемою неповернення ПДВ за експорт продукції на 14 млн. гривень за минулий рік. Як зізнався Леонід Кучма, ці питання перед ним поставили німецькі власники фірми під час недавнього візиту українського президента до Німеччини і він негайно вирішив взятися за її розв’язання. Відтак, за словами Леоніда Даниловича, третього березня вийде постанова Кабінету Міністрів, “яка вирішить усі проблеми підприємства”. Особисте втрчання у проблеми заводу Президент пояснив, що ані митна служба, ані податкова самостійно ці проблеми вирішити не могли, бо для цього потрібен був рівень уряду.

У контексті інвестиційної політики згадав Кучма і про конфлікт довкола універмагу “Магнус” . За його словаим, він оперативно відреагував на цей конфлікт і дав відповідні доручення. “Ми повинні створювати належні умови для іноземного інвестора, але й інвестори повинні діяти умежах чинного законодавства” – підкреслив президент.

Біля заводу Президента чекало приблизно сто осіб із транспарантами, які чітко вказували, що ці люди за чинного президента і його конституційну реформу. Президент навіть підходив до них і спілкувався про життя-буття, але недовго. На цьому його перебування в області, куди його “не запрошують”, підійшло до логічного завершення. Завтра леоніда Даниловича чекають Суми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *