ОСТАННІ НОВИНИ

Заклади охорони здоров’я фінансують добре

|

За минулий рік для закладів охорони здоров’я міста придбали сучасного медичного обладнання на суму 3610,6 тис. грн та закупили 13 спеціальних автомашин. Загалом на розвиток матеріальної бази закладів охорони здоров`я міста було використано в 2,4 рази більше коштів порівняно з 2002 роком, а на медичне обладнання – в 5 разів – таких висновків дійшли вчора на підсумковій нараді управління охорони здоров’я міста, повідомляє прес-служба. Роботу міського управління охорони здоров’я визнали задовільною.

Начальник управління охорони здоров’я Юрій Сагач відзначив, що за останні роки видатки на охорону здоров`я в місті збільшилися: у 2003 р. було затверджено в розмірі 66 млн. 255 тис. грн. у 2002 р. 51 млн. грн. Протягом року виділено додатково 3 млн.грн. в порівнянні з минулим роком – 700 тис. грн. місто отримало субвенції на суму 208 тис. грн., 11 відсотків від річної суми. Фінансування на одного мешканця за звітний період становило 90 грн. 64 коп.

Також у 2003 році продовжувалось будівництво корпусу патології новонароджених дитячої міської лікарні. Освоєно 2130,1 тис. грн. Введення його в експлуатацію планується у 2004 році. У межах бюджету охорони здоров`я на капітальний ремонт медичних закладів освоєно 871,04 тис. грн.

Подальшого розвитку набуло медичне забезпечення населення на засадах сімейної медицини. Шість амбулаторій та дев’ять відділень сімейних лікарів обслуговує 27 відсотків від всього населення. Проблемою залишається кадрове забезпечення сімейних амбулаторій дільниць, що пов’язане з недосконалою і застарілою нормативною базою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *