ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція пікетувала ОДА

|

Під стінами ОДА зібралося більше тисячі людей на пікет з нагоди приїзду на Львівщину Президента України. Вони закликали Леоніда Кучму добровільно піти у відставку і не ганьбити Україну, а політикам обіцяли, що ті відповідатимуть за те, що зробили протягом дванадцяти років. Участь у пікеті взяли регіональні осередки УРП “Собор”, УНА-УНСО, “Батьківщини” та ВО “Свободи”. Підтримав пікетуючих і Народний рух України та голова ЛОО КУНу Михайло Вовк, хоч керівництво фракції “Наша Україна” у Львівській області відмовилося від участі в цій акції.

Свою присутність на пікеті керівник ЛОО НРУ Ярослав Кендзьор пояснив тим, що, ще до приїзду Кучми, вони запланували пікети проти членів “Соціальної справедливості” і сьогодні мали зібратися біля ЛОДА, щоб йти до автотранспортного управління і до Інституту внутрішніх справ, а за одним махом вирішили підтримати і цей пікет, “ми не могли відмовити собі в задоволенні кинути комплімент президентові”. По закінченні вони таки підуть за запланованими адресами. Щодо позиції “НУ” Кендзьор пояснює все тим, що львівські нашоукраїнці не встигли б підготувати за два дні зустріч гідну президентові, а відтак вирішили взагалі проігнорувати цю подію.

Проте, схоже, що зовсім іншу думку з цього приводу має голова ЛОО “Батьківщина” Іван Денькович. “Пікет довів, що немає єдності всіх політичних сил і партій”, – сказав він. – “ Скільки вже нашоукраїнці можуть ухилятися, треба переходити до дій”. Якщо і надалі не буде єдності, то українці через це можуть втратити шанс обрати собі українського президента. Денькович також зазначив, що сьогоднішній пікет, це послідовні дії партій і реалізація того, що вони планували ще на початок року, хоч тоді Кучма таки не наважився приїхати, а нинішнє небажання завітати до Львова, на його думку, доводить, що Президент не хоче бачити правди. Крім цього пікету був ще невеликий в аеропорту, тож Кучма поїхав до Стрия з осадом в серці.

Пікетуючі висували гасла: “Захистимо Конституцію від Кучми”, “Припинимо геноцид українського народу”, “Україна не Малоросія”, “Кучма – холуй Москви”. До речі, з приводу останнього гасла Я. Кендзьор зауважив, “в 1999 році галичани голосували за українського президента, але він залишився холуєм Москви, зараз він шельмує галичан як тільки можна”, а також додав, що за його спиною (в стінах ОДА), сидять холуї Кучми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *