ОСТАННІ НОВИНИ

За використання місцевої символіки треба платити

|

Сьогодні в міській раді відбулося громадське обоворення проекту ухвали „Про збір за право використання місцевої символіки“. Згідно з новим проектом потрібно буде платити за використання двадцяти назв і зображень міста. Від обкладання збором на 50% звільняються ЗМІ і турфірми, які використовують символіку, благодійні організації і продукція, яка експортується – повідомив начальник Управління економіки Міської ради Ігор Цвілинюк. Зібрані кошти підуть на покращення стану історичних пам’яток. Цього року планують зібрати 30 тисяч гривень.

За словами І. Цвілинюка, з 1996 до 2002 року видано лише 10 дозволів на право використання місцевої символіки, а з жовтня минулого року до кінця грудня – 84 дозволи, за що отримано збору 7,6 тисяч гривень. На сьогоднішній день вже налічують 95 дозволів, а за перший місяць отримано 5,4 тисячі гривень.

Згідно з чинним законодавством, збір за використання місцевої символіки мають платити підприємці і фізичні особи, які використовують її з комерційною метою. Зважаючи на недосконалість попередньої ухвали, в новому проекті пропонують проводити розрахунки поквартально, а не щомісяця. Не потрібно мати дозвіл щоб оформити елементами символіки офіс, а також від сплати збору звільняються підприємства, які мають у своїй назві слово „львівський“. Новою ухвалою також передбачено диференціювати збір з підприємців залежно від суми чистого прибутку, 0,1% платитимуть підприємці, які мають до 1 млн. грн. прибутку, від 1до 5 млн. – 0,07%, а ті підприємці, які мають ще більший прибуток – 0,03%. „Сплата збору є символічною“ – стверджує Цвілинюк.

До переліку символіки наразі пропонують зарахувати: пам’ятники Шевченкові, Міцкевичу і Франкові, герб міста, назву „Львів“, собор Юра, площу Ринок, Ратушу, Університет „Львівська Політехніка“, Університет ім І. Франка, Арсенал, оперний театр, палац Потоцьких, а також пропонують додати пам’ятник Д. Галицькому і частину Личаківського кладовища. Цю символіку не можна використовувати на товарах, де її присутність була б недоречною, наприклад, на серветках. Якщо символіку використовуватимуть з такою метою, то цих підприємців позбавлятимуть дозволів.

Для фізичних осіб дозволи пропонують видавати на один рік, а для юридичних – безтерміново, але з правом заборони за певних умов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *