ОСТАННІ НОВИНИ

“Ми засуджуємо зухвалі спроби зламати волю керівництва Львівської обласної ради та депутатів” - заява фракції „Наша Україна“ у Львівській обласній раді

|

Сьогодні прес-служба обласної ради розповсюдила заяву фракції “Наша Україна” в обласній раді. Подаємо повний текст цієї заяви.

Про політичну ситуацію на Львівщині

Фракція „Наша Україна“ у Львівській обласній раді відзначає, що в лютому місяці 2004 року склалася вкрай напружена ситуація в політичному житті нашої області. Львівщина, яка завжди була бастіоном демократії, свободи слова і думки, опинилася в епіцентрі спровокованих політичних скандалів, зазнаючи жорстких і цинічних випробувань диктату й тоталітарного тиску, переслідувань за політичні погляди та переконання. Причиною цього стали намагання олігархічно-кланового угрупування СДПУ(о) здійснити переворот у Львівській обласній раді.

Ми свідомі того, що найвища представницька влада області залишилася єдиним „острівцем“ демократії, яку повністю підтримують мешканці області. Свідченням цього є переповнені зали на зустрічах із керівництвом обласної ради та фракції, на яких виборці приймають резолюції в підтримку дій Голови Львівської обласної ради п.М.Сендака. Виборці засуджують намагання С.Медведчука та членів його депутатської групи „СС“ змістити його із займаної посади.

Ми доводимо до відома всіх мешканців області, що передовий загін СДПУ(о) на Львівщині – група „СС“ в обласній раді отримала завдання відсторонити від керівництва ради політичну силу „Наша Україна“, яка у 2002 році отримала майже 70% довіри виборців (СДПУ(о) – 2,2%). Мета цього перевороту – забезпечити відповідний сфальсифікований результат на президентських виборах у жовтні 2004 року, на перешкоді якому й стоїть Львівська обласна рада на чолі з М.Сендаком. Виборці повинні знати, що від обласної ради у великій мірі залежить прозоре, демократичне, законне формування виборчих комісій. Ми не допустимо, щоб на львівщині відбулося те, що у Верховній Раді України при формуванні Центральної Виборчої Комісії.

Підтримка мешканцями області дій фракції „Наша Україна“ та Голови обласної ради переросла у відповідну ініціативу громад по відкликанню тих депутатів обласної ради, які займаються збором підписів за відставку М.Сендака. Політичні партії та громадські організації. які входять в блок В.Ющенка „Наша Україна“ прийняли рішення про пікетування облдержадміністрації та депутатів групи „СС“. Так ,16 лютого ВО „Свобода“ організувала пікетування ОДА, 19 лютого НРУ провів пікетування депутатів Д. Мельника, Т. Козака, М. Брегіна на їхніх робочих місцях.

Пікетування депутатів обласної ради викликало обурливу реакцію з боку керівництва групи „СС“, яка 21 лютого в друкованому органі СДПУ(о) газеті „Молода Галичина“ ( колишня „Ленінська молодь“) надрукувала свою заяву за підписом депутатів І.Думи та М.Брегіна. Вважаємо підпис М.Брегіна сфальсифікованим, оскільки він на той час перебував за межами України.

Звертаємо увагу мешканців області на знакові моменти у цій заяві. Керівництво групи „СС“ звертається за підтримкою до прокуратури та міліції, які мають захистити їх від народу, який „чомусь їх пікетує“, в заяві стверджується, що вони володіють відповідними відеоматеріалами різних пікетувань, в яких закликалось до відставки керівництва держави. Все це є свідченням того, що і СДПУ(о), і їхня депутатська група „СС“ боїться людей, їхня опора – це силові органи, яких вони відкрито втягують у політичне протистояння.

Фракція „Наша Україна“ переконана, що працівники правоохоронних органів не допустять їхнього використання у незаконних намірах будь-якої політичної сили, навіть при отриманні злочинних наказів від вищестоячих керівників.

У своїй заяві І.Дума пише, що за Сендаком – одиниці, олігархи. які є лицем їхньої „братви“ на Львівшині, а про себе – що за ними сотні тисяч виборців. Це нагадує приказку „ злодій кричить: тримай „злодія“. Про сотні тисяч говорить відсоток довіри СДПУ(о) на виборах.

Ми засуджуємо зухвалі спроби зламати волю керівництва Львівської обласної ради та депутатів обласної ради і змусити їх виконувати волю тієї політичної сили, яка на останніх парламентських виборах була аутсайдером.

Ми за конструктивну співпрацю з Львівською облдержадміністрацією, яка направлена на стабілізацію суспільно-політичної ситуації в регіоні, на розв“язання соціально-економічних, господарських, культурно-освітніх проблем області.

Закликаємо громадян Львівщини підтримати своїх обранців, Голову Львівської обласної ради М.Сендака, ставши на захист Конституції України.

Прийнято на засіданні ради фракції „Наша Україна“

у Львівській обласній раді 23.02.2004р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *