ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура вважає недійсною реорганізацію депутатських комісій Львівської обласної ради

|

Генеральна прокуратура України вважає недійсною реорганізацію депутатських комісій Львівської обласної ради, проведеної 29 вересня минулого року. Про це йдеться у відповіді заступника Генерального прокурора Ольги Колінько на депутатський запит Ігоря Шурми про незаконність перерозподілу та реорганізації постійних комісій Львівської обласної ради, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації СДПУ (о).

У листі-відповіді Ольги Колінько зазначено, що перевірка, проведена прокуратурою області встановила, що “більшість з обраних 81 депутатів обласної ради, а саме – 42 депутати за прийняття зазначеного рішення не голосували. Відповідно до п.2 ст.59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” рішення ради приймається на її пленарному засіданні більшістю депутатів від загального складу ради. Тому вказане рішення не може вважатися прийнятим”.

Крім того, у листі вказано, що обласна рада не розглянула протест обласної прокуратури у вказаний законом термін, а тмоу прокуратура області звернулася до Галицького місцевого суду із заявою, у якій вимагає визнати рішення про перерозподіл комісій незаконним та скасувати його. Як зазначає прес-служба ЛОО СДПУ (о), зараз визначається дата початку слухань з цього приводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *