ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували “Коментар”

|

Сьогодні у Львові презентували цьогорічний номер місячника “Коментар”, загалом це третє число видання. Головна тема цього номера – професіоналізм, академічна освіта, тлумачення цього терміну і все, що з цим пов’язано – каже головний редактор “Коментаря” Світлана Матвієнко. До літа часопис з’являтиметься раз на місяць, а згодом планують видавати його двічі на місяць, або й щотижня.

“Коментар” вміщує статті на теми літератури, політики і мистецтва, головна ідея завджи крутиться навколо рубрики “Курсив наш”. Як зазначає головний редактор, об’єднуючи весь номер навколо певної ідеї набагато легше “зловити хід” і за рахунок інтересу, і в одному зацікавити в іншому. “Видання намагається зайняти певну нішу в періодичному житті – це роль так званого інтелектуального видання. В багатьох країнах є видання, які спеціалізуються на динамічному коментарі” – наголосила С. Матвієнко. “Коментар” прийшов на зміну “Газеті плюс” в кінці листопада минулого року. Організатори сподіваються, що незабаром їхній тираж зросте хоча б до 1,5 тисячі (зараз видають тисячу примірників), а з літа вони планують видавати його частіше. Фінансує їх кафедра українознавства Гарвардського університету (США).

В наступному номері голована тема – дискурс ЗМІ, обговорення тем, які проходять через більшість видань, а також пошук дискурсів, які властиві лише певним з них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *