ОСТАННІ НОВИНИ

“Мандри”: слухати й не плутати

|

Львівська група “Мандри”, музичний колектив, який був неймовірно популярний у сімдесяті роки минулого століття, вийде завтра увечері у повному складі на сцену львівської філармонії. Сьогодні ж музиканти в конференц- залі концерну “Богдан” спілкувалися з представниками преси. Не дивно, що перше питання стосувалося їхніх стосунків із однойменним гуртом із Києва. “Ніяких претензій до назви, чи до київських музикантів ми не маємо, і тішимося, що ті грають українську музику. Нічого більш конкретного сказати не можемо, бо не відслідковуємо їхньої творчості” – сказав після офіційної частини гітарист і по сумісництву керівник львівських “Мандрів” Маркіян Дрібнюк.

Сьогоднішні “Мандри” – це сформовані особистості, декотрі з них мають бізнес не пов’язаний із музикою, та все ж більшість продовжують заробляти на життя професією, яку опанували в юності. Щоправда, музикують вони здебільшого за кордоном (Німеччина, Швейцарія, Англія), лише на кілька тижнів у рік приїзджаючи до Львова. Відтак, провести повноцінні репетиції випадає нечасто. Але як запевняють учасники гурту (і це підтверджують, ті, хто чув їхні кількарічної давності виступи у клубі “Пікассо”), вони й надалі отримують колосальне задоволення від виступів, а ще більше від того, що їм випадає нагода зіграти разом і згадати молодечі роки. Своєрідною ностальгією музиканти пояснюють і вибір залу, адже в ті роки виступити на академічній сцені філармонії дозволяли далеко не кожному вокально-інструментальному ансамблю.

Окрім “Мандрів” у заврішньому концерті братимуть участь джазовий “Тендер блюз”, Юрій Яремчук і молодий львівський секстет “Менестрелі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *