ОСТАННІ НОВИНИ

Туринська плащаниця знову прибуде до Львова

|

В неділю о першій годині до Львова вдруге привезуть копію Туринської плащаниці, яка пробуде в Соборі Святого Юра до Провідної неділі – повідомляє прес-секретар Глави УГКЦ о. Ігор Яців.

Протягом цього часу перед плащаницею будуть служитися молебні, проводитись розповіді про історію оригінальної Туринської плащаниці, а храм буде відчинений доти, доки будуть приходити люди. З 18 квітня до 16 травня копія Туринської плащаниці перебуватиме в Луцьку, в катедральному соборі Святих Петра і Павла, після чого її повернуть до римо-католицького храму святих Симона і Олени в Мінську.

Копія плащаниці перебуває на теренах Україні майже сімнадцять місяців і вже побувала у Львові, Києві, Донецьку, Одесі, Івано-Франківську, Тернополі, Стрию, у греко-католицьких, римо-католицьких та православних храмах. Її відвідали сотні тисяч громадян нашої держави.

„Думаю, що плащаниця допоможе нам краще скористати з часу Великого посту, адже саме в перший день цього духовно важливого періоду життя християнина вона прибуде до нашого храму, – говорить о. митр. Роман Кравчик, голова Організаційного комітету з перевезення копії Туринської плащаниці в Україну. – Нам, дивлячись на цю реліквію, буде легше збагнути велич і значення Христових страстей”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *