ОСТАННІ НОВИНИ

Олександр Сендега задоволений економічними підсумками минулого року

|

Сьогодні під час колегії ОДА було підбито підсумки роботи господарського комплексу області за минулий рік. Як повідомив під час брифінгу голова ОДА Олександр Сендега, “минулий рік був вдалий і всі плановані показники було виконано”. Найбільше втішило голову адміністрації те, що обсяги промислового виробництва минулого року удвічі перевищили показники 1998 року і впритул наблизилися до тих обсягів, що їх виробляла промисловість Львівщини 1994 року.

Крім того, голова адміністрації похвалився тим, що за минулий ірк середня заробітна платня зросла до 490 гривень і невпинно наближається до заповітної позначки “ста баксів”. Не менший ентузіазм Олександра Степановича викликає і той факт, що упродовж минулого року економіка області залучила 82 млн доларів іноземних інвестицій. Голова ОДА сподівається, що цього року цифра буде не меншою. Він навіть навів приклади проектів, що можуть бути реалізовані уже найближчим часом, зокрема, зараз опрацьовуються можливі варіанти розгортання виробництва двох німецьких гігантів – “Сіменса” та “Фольквагена”.

Одначе непокоїть керівника виконавчої гілки влади в області те, що попри добрі показники, 35% підприємств області збиткові. Причому, серед є доволі багато фірм з таких галузей, як торгівля, громадське харчування та нерухомість. Також занепокоєння голови викликає і той факт, що 90% продукції сільського господарства виробляють малі господарства, а не великі і він сподівається, що розпорядження, яке має з’явитися буквально найближчими днями, дасть поштовх до розвитку великих сільськогосподарських підприємств.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *