ОСТАННІ НОВИНИ

Отець Ковпак звертатиметься зі своєю справою до Риму

|

Священик Василь Ковпак, адміністратор церкви Святих Петра і Павла у Рясному, спростував своє відлучення від греко-католицької церкви та підпорядкування неканонічному чужому єпископові Бернардові Фельє, про яке йдеться у повідомленні, що глава УГКЦ Любомир Гузар оприлюднив ще 9 лютого.

“Для мене це був великий моральний і духовний удар. Чому саме повідомлення, а не декрет? Яку ціну воно має в очах вірних? Хто ми є в очах церковної влади?” – зазначив отець Василь. Він стверджує, що ніде і ніколи не засвідчував про відхід від юрисдикції Любомира Гузара, а його контакти з єписком Фельє мають характер морального і духовного спілкування. Окрім цього, він запевнив, що до появи повідомлення у пресі він нічого й не підозрював і на розмову до Святоюрської гори його не викликали. “Замість того, щоб благословити наше братство, семінарію і рух за збереження традицій, нас відштовхнули. Я вважаю, що це є глибоке зневаження права людини на плекання своїх традицій” – наголосив Василь Ковпак. Можливою причиною появи такого повідомлення отець Василь назвав його відстоювання традицій УГКЦ.

Відтак отець Василь після того як отримає декрет (він має надійти цими днями) планує подавати рекурс до Риму з проханням розглянути його справу. А громадський діяч Ірина Калинець запропонувала обом сторонам непорозуміння (церковним модерністам та традиціоналістам) сісти за стіл перговорів, провести круглий стіл, де б кожен міг висловити свою позицію та навести власні аргументи. “Нехай ідеологи Святоюрської гори наведуть свої аргументи, а ми наведемо свої” – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *