ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет в минулому році виконали на 101,8%

|

За підсумками минулого бюджетного року до зведеного бюджету області надійшло доходів в сумі 1 млрд. 692,6 млн.грн, що становить 101,8% до уточненого річного обсягу. Зокрема, виконано річне завдання з мобілізації податкових платежів до загального фонду на 105,5%. У порівнянні з 2002 роком їх надходження збільшилися на 148,7 млн.грн. Найкращі показники мають Львів, Трускавець та Дрогобицький, Миколаївський і Яворівський райони – такого висновку дійшли вчора під час засідання колегії головного фінансового управління ОДА.

Заступник голови облдержадміністрації, начальник головфінуправління Олег Демків у доповіді зазначив, що минулого року зроблено важливий крок до виконання завдань щодо нарощування дохідної бази місцевих бюджетів та забезпечення фінансовими ресурсами бюджетної сфери. Прибутки, що надійшли до місцевих бюджетів, дали можливість профінансувати першочергові та невідкладні видатки у запланованих обсягах. Зокрема, забезпечено поточну виплату заробітної плати працівникам установ з врахуванням підвищення посадових окладів та розміру мінімальної заробітної плати. А установи соціально-культурної сфери профінансовано в сумах, які значно перевищують визначені Мінфіном обсяги, наприклад, фактичні видатки на освіту збільшили на 27,1 млн.грн., охорону здоров”я – на 34,6 млн.грн., культуру і мистецтво – 28,2 млн.грн.

Вперше за останні роки повністю надійшла субвенція на надання пільг окремій категорії громадян і субсидій населенню з оплати спожитих енергоносіїв і житлово-комунальних послуг, що дозволило провести поточні видатки на цю мету та погасити борг за надані пільги і субсидії у 2002 році, який на початок минулого року становив 15,7 млн.грн. За рахунок субвенції, виділеної на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми, погашено заборгованість за жовтень-грудень 2002 року в сумі 35,5 млн.грн. та профінансовано видатки на допомоги, нараховані в січні-грудні минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *