ОСТАННІ НОВИНИ

ВО “Свобода” - новий бренд СНПУ

|

Під час дев’ятого з’їзду СНПУ, який відбувся 14 лютого, відбулося кілька змін, зокрема, партія отримала назву “Всеукраїнська організація “Свобода”, а також внесено зміни до програми і статуту. Тепер, маючи новий бренд, оргінізація планує провести ряд заходів, щоб засвідчити свою активність, згуртувати навколо себе націоналістів, а також провести переговори з Віктором Ющенком – повідомив сьогодні під час прес-конференції голова ЛОО ВО “Свобода” Андрій Парубій.

За його словами, потеба у зміні назви назріла давно через те, що дуже часто їхні противники вкладали в бредн інший зміст і спекулювали націоналізмом використовуючи навіть символіку СНПУ. Головою об’єднання обрали народного депутата Олега Тягнибока, тоді як колишній голова Ярослав Андрушків добровільно відійшов від справ і вийшов з партії. З ним пішла ще одна людина. Проте, незважаючи на зміну назви, “Свобода” все-таки має політичну основу і, як каже А. Парубій, юридичну тяглість СНПУ. Всі угоди, договори залишаються чинними, а також вона прождовжує співпрацю з тими структурами, до яких раніше входила.

А. Парубій також наголосив, що хоч “Свобода” наразі не входить до блоку “Наша Україна” не виключено що незабаром буде напрацьовано спільну угоду, власне це буде домовленість стосовно співпраці націоналістів і прадставників блоку. А під час наступного з’їзду об’єднання, який відбудеться у травні, цілком ймовірно, що вони підтримають кандидатуру В. Ющенка.

Найближчим часом, зважаючи на зміну бренду, заплановано презентаційні заходи, зокрема, зутрічі з людьми. “Свобода” і надалі захищатиме викладача “Львівської Політехніки” І. Фаріон, на яку відкрито кримінальну справу, і вони навіть планують розклеювати плакати, через які виникли непорозуміння, в місті з емблемою об’єднання. А також вони мають намір протистояти засиллю російської мови юридично – це будуть судові позови, наприклад, на канал “Інтер”. “Якщо зможемо виграти подібний суд, будемо закликати громодськість брати з нас приклад” – наголосив Парубій.

Всіх членів СНПУ з часом буде перереєстровано. Наразі “Свобода” має представництва в 20 областях і налічує більше 5 тисяч членів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *