ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ відзначила 112-ту річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

|

Учора УГКЦ відзначала 112-ту річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. З цієї нагоди в соборі Святого Юра відслужили Літургію, а також було проведено урочисту академію “І пізнаєте правду…” під час якої презентували однойменну збірку послань, листів заяв і життєписів ниписаних Партіархом із заслання – повідомляє прес-секретар глави УГКЦ о. Ігор Яців.

Віце-ректор Українського католицького університету отець Михайло Квятковський, який особисто знав Патріарха, під час проповіді виділив три моменти у його житті : вибір на єпископа у складних обставинах Другої світової війни; служіння Церкві і народові після звільнення із заслання; витривале, незважаючи на слабке здоров’я, керування УГКЦ до останніх днів земного життя.

На думку глави УГКЦ Блаженнішого кардинала Любомира Гузара, який , благословив опублікування архівних матеріалів: “Ці документи, які зберігалися в потаємному архіві підпільного монастиря Сестер Милосердя св. Вінкентія, дійшли до наших днів, щоб через багато років з новою силою засвідчити славне недалеке минуле нашої Церкви і відкрити прийдешнім поколінням правду про роки сибірської каторги її нескореного Глави”. Крім презентації збірки, учасники академії прослухали голос Патріарха Йосифа і переглянули фотографій, а також заслухали привітання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *