ОСТАННІ НОВИНИ

Стояти у маршрутках відтепер можна на законних підставах

|

За підсумками наради, яка відбувалася 13 лютого в першого заступника міського голови Василя Кравціва за участю начальника управління транспорту і зв”язку Ярослава Вовчака, заступника начальника управління транспорту і зв”язку Івана Собенка, в.о. начальника ЛМУ УМВСУ у Львівській області Михайла Курочки, начальника ВДАІ ЛМУ УМВСУ у Львівській області Сергія Клочка, президента Асоціації “Львівський пасажирський транспорт”, заступника голови постійної комісії інженерного господарства, транспорту та зв”язку Романа Лободи визначено кількість стоячих місць у мікроавтобусах. До завтрашнього дня включно водіїв за недотримання норм перевезення стоячих пасажирів ще не штрафуватимуть.

Відтак у “маршрутному таксі” Пежо Карсан стоятимуть лише 12 осіб, Івеко – від 8 до 10, ГАЗель – 6, ЗІЛ – 15, ДАФ – 6, Мерседес Бенц – від 7 до 15 осіб. Приблизно стільки ж, до речі, стоячих пасажирів розміщувалося у згаданих мікроавтобусах і до прийняття вікопомного рішення. Кількість стоячих пасажирів у великих автобусах не обмежується. До кінця місяця в маршрутках з’явиться інформація для пасажирів про кількість сидячих та стоячих місць.

Окрім цього було вирішено встановити фіксовані зупинки пасажирського автотранспорту на проспекті Свободи – біля магазину “Фокус”, кафе “Княжий келих” та на проспекті Свободи, 3 –5, а також вжити заходів щодо обмеження проходження приміських маршрутів через центральну частину міста, оскільки є чимало таких які не погоджували свої маршрути з міським управлінням транспорту і зв’язку.

“Ми готуємо новий договір – у квітні-травні у нас закінчуються деякі маршрути і ми плануємо оновлювати рухомий склад та залучати до маршрутів автобуси більшого класу. Оскільки питання транспортних перевезень з боку міліції постало категорично, то ми були змушені шукати компромісу. Повністю заборонити стоячі місця було не можливо, хоча і це проблеми не вирішило. Але ми ще працюємо над цим” – прокоментував ситуацію заступник начальника управління транспорту і зв’язку Іван Собенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *