ОСТАННІ НОВИНИ

Наші плакати – лише маленька чиста крапля у нафтовій плямі зросійщення – Ірина Фаріон

|

В суботу, в Міжнародний день рідної мови, студенство Львівської політехніки, Національного університету ім І.Франка, Інститут фізкультури та молодіжні організації міста проведе чергову широкомасштабну акцію на захист української мови. Під час акції серед громадськості Львова поширять 3 тисячі листівок (на них будуть зображені і ті роботи, які викликали спротив Російського братства). Студенти намагатимуться проапелювати насамперед до тих 10% українців, які “стали відступниками в пошановуванні рідної мови та землі”.

Окрім того, акцію можна вважати своєрідною відповіддю на звинувачення Російським молодіжним братством доцента кафедри української мови Національного університету “Львівська політехніка” та керівника проекту конкурсу плакатів “Мова – твого життя основа” Ірини Фаріон у розпалюванні національної ворожнечі та порушенні низки конституційних прав національних меншин.

На думку Ірини Фаріон, реакція Російського братства на щорічний конкурс плакатів є неадекватною. “Акція проводиться вже 5 років поспіль і лише тепер викликала таке обурення. Це симптом нашого суспільства, коли зросійщення набирає тотальних обертів. Наші плакати – то лише маленька чиста крапля у величезній нафтовій плямі зросійщення” – пояснила пані Ірина. На обидві заяви Російського молодіжного братства, за якими таки не було відкрито кримінальних справ проти керівника проекту, ЛОО “Просвіта” та Ірина Фаріон поки що обмежилися словесним протестом-зверненням до керівництва МВС України у Львівській області та Прокуратури у Львівській області, в якому вони вимагають припинити цькування пані Ірини, звернути увагу на справжніх розпалювачів міжетнічної ворожнечі та притягнути до відповідальності винних у нищенні святинь української культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *