ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник Бандері має постати, незважаючи на непорозуміння – Михайло Вовк

|

Останнім часом навколо спорудження пам’ятника Степанові Бандері точаться розмови в таборі есдеків і лівих, вони виступають проти створення в запропонованому місці і в такому вигляді. Все це не більше, ніж спроба розколоти політичні структури напередодні виборів – повідомив сьогодні під час прес-конференції голова ЛОО КУН Михайло Вовк.

За його словами, СДПУ(о) вперше піднімала питання про місце розташування пам’ятника під час голосування за бюджет 2003 року. “Вісім років на цьому місці стояв камінь, проводили сім конкурсів на визначення кращого проекту, і тоді ні в кого не з’являлося питань про місце розташування – наголосив він. – Нам має бути соромно, що за 11 років в нашому місті немає пам’ятника Бандері”. Всі ці протести – не що інше, як амбіції скульпторів, проекти яких не перемогли. Пам’ятник, зокрема, перша його частина, має бути відкрита ще цього року до виборів, з цієї нагоди, за словами Вовка, у Львові організують велике віче. “Ми будемо відстоювати будівництво і застерігаємо ліві партії від оцінок” – заявив Вовк.

На будівництво пам’ятника Бандері у Львові облрада вже минулого року виділили півмільйона гривень, а цього року – 150 тисяч. Але, вважає Вовк, бюджет можна відкоректувати, він має надію, що в червні додатково вдасться залучити ще якусь суму, а за рік – до півмільйона гривень. Загалом на реалізацію проекту потрібно 3,5 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *