ОСТАННІ НОВИНИ

Фермери зустрілися з Сендегою

|

Сьгодні голова Львівської ОДА Олександр Сендега зустрівся з представниками Асоціації фермерів Львівщини. “Я ініціював цю зустріч лише заради того, щоб почути самих фермерів та глибоко вникнути у їх проблеми” – зазначив керівник області. За словами президента Асоціації фермерів Львівщини Ярослава Кардаша найбільше сьогодні гальмує розвиток фермерських господарств ускладнена система обліку та звітності, затяжна процедура реєстрації, не відпрацьована система збуту продукції, суттєві складнощі з оформленням землі та майна, неефективна система банківського кредитування, відсутність реальної співпраці з місцевим керівництвом, потреба у фінансовій підтримці на рівні держави та регіону.

Відтак керівники районних асоціацій фермерів запропонували створити єдине вікно реєстрації, а також ввести у штатний роспис райдержадміністрацій посаду спеціаліста, який регулюватиме співпрацю з фермерськими господарствами. Окрім цього, вирішено створити спеціальну групу фахівців, яка виробить чіткий план покращення ситуації у фермерському господарстві.

Зараз на Львівщини зареєстровано більше 1200 фермерських господарств, найбільше їх у Сокальському, Пустомитівському та Жовківському районах. Загалом, у приватних руках сьогодні знаходиться до 65% землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *