ОСТАННІ НОВИНИ

В Жовківському районі надзвичайний стан

|

В Жовківському районі надзвичайний екологічний стан. Мешканці Грибовичів та Мелехова страждають від води, яка отруюється від сміттєзвалища, що розташоване на території району. Головний санітарний лікар Львівської області видав постанову про припинення експлуатації львівського сміттєзвалища з 1-го квітня 2004 року.

За словами голови Жовківської районної ради Ігоря Максиміва, в приміській частині Жовківського району вода в криницях отруєна, а водопровід не працює. Ще 2 листопада 2000 року Львівська обласна рада прийняла рішення про “Сміттєзвалище для міста Львова” , але реальних заходів й досі не вжито. Окрім цього, КП міської ради “Збиранка”, яке обслуговує сміттєзвалище, за словами пана Максиміва, захопило близько 9 гектарів прилеглої до сміттєзвалища земельної ділянки, і зараз там створені несанкціоновані великі водоймища-відстійники. “Ці відстійники постійно перетікають, забруднюють навколишні грунти і води.” – заявляє він. Відтак Ігор Максимів на сьогоднішній сесії ЛМР виступив з вимогою невідкладно включити це питання до порядку денного сесії і розглянути питання про використаня природних ресурсів Жовківського району, проведення державної екологічної експертизи екологічної ситуації та створити комісію, яка б вивчила способи ліквідації сміттєзвалища.

Перший заступник міського голови Василь Кравців стверджує: “Гідрологічного впливу звалища на Грибовичі нема”. Проте, він заявив, що місто працює над цим питанням вже давно і підшукує місце для нового сміттєзвалища, яке б не впливало на екологічну ситуацію і здоров’я мешканців. За рішенням облради сміттєзвалище має бути закритим аж в 2006 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *