ОСТАННІ НОВИНИ

Адвокати звинувачуваних у Скнилівській трагедії підозрюють Генпрокуратуру у некомпетентності

|

Адвокат генерала-лейтенанта Онищенка Сергій Казимир та правозахисник військових льотчиків Яцюка та Дзюбецького Віталій Домашовець скликали сьогодні прес-конференцію, щоб поскаржитися журналістам на некомпетентність Генеральної прокуратури. “Слідство у справі Скнилівської трагедії ведеться упереджено, некомпетентно, з ігноруванням правових норм і навіть з допущенням орфографічних помилок у протоколі,” – говорить Сергій Казимир. Окрім цих звинувачень пан Казимир додав, що в діях слідчих Генеральної прокуратури вбачається більше злочинів, аніж у діях підсудних військових.

Правозахисники підсудних звернули увагу, що серед 151 тома кримінальної справи, два базуються на законодавстві інших країн, зокрема Китаю та Словаччини. Висновки експертів адвокати називають фальсифікованими, ілюструючи це тим, що у висновках йдеться, що перед виконанням фігури вищого пілотажу СУ-27 знаходився за два кілометри від місця події, а такого не було і це помітно на відеозаписах. Пан Домашовець говорить, що під час дачі свідчень експертів, останні не висловлюють своєї думки, постійно посилаючись на звіт держкомісії, а сам голова цієї комісії – танкіст, що неприпуситимо в таких справах.

“В деяких обвинувачених вилучені льотні книги, а це забороняє їм літати і вони мусять жити на суху ставку,” – відстоює права своїх підопічних Віталій Домашовець. Що ж до загального враження від справи, Домашовець висловився: „Якщо б не було таких сумних наслідків, то справу можна б було слухати в цирку.“

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *