ОСТАННІ НОВИНИ

Жеківцям бракує кваліфікації

Ратуша-ForUm

|

Засідання на тему “Чи реформується житлово-комунальне господарство Львова?” пройшло сьогодні у Львівському прес-клубі реформ. На обговорення цього питання були запрошені представники міської та обласної влади та об’єднань співвласників будинків. Усі були одностайними у своїх промовах – робота житлово-комунальних підприємств на сьогодні є незадовільною і потребує негального реформування.

“І будинкам, в яких плата за житлово-комунальні послуги становить 100%, так і будинкам, де плата за ці послуги становить 60-70%, ці послуги надаються вкрай незадовільно,” – поділився дослідженнями своєї структури заступник начальника Львівського обласного управління у справах захисту прав споживачів Леонтій Макарчук. За його словами, 75% скарг, які надходять в їхню службу від населення, це скарги на житлово-комунальні підприємства. Керівників підприємств, на які поступають обгрунтовані скарги, штрафують на 200-300 гривень. Була у практиці пана Леонтія й одна економічна санкція щодо ЖКП, але вона так і не залишилася виплаченою, тому управління прийняло рішення не провадити санкцій проти комунальних підприємств.

Начальник управління житлово-комунального господарства ЛОДА Богдан Маєвський разом із начальником відділу економіки та житлової політики управління житлового господарства ЛМР Ольгою Худюк дійшли висновку, що вирішальну роль у роботі наших жеків відіграють кадри, проте потрібен час, щоб все змінилося.

Проте є ще один зразок співіснування громади та ЖКГ. Його продемонструвала голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Наш дім” Корнелія Голіят. Вона задоволена тим, що ще в 1999 році їхній 36-квартирний будинок отримав власне самоврядування і від’єднався від жеку. Зараз пані Корнелія сама опікується ліфтом, чистотою та ремонтом у коридорі та підвалі, встановленням загальних лічильників, вивозом сміття і таке інше. Існування такого об’єднання довело, що це справді позитивний досвід і потребує свого продовження, проте на сьогодні у Львові лише 112 об’єднань співвласників, а це дуже і дуже мало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *