ОСТАННІ НОВИНИ

Перша партія вояків відбула зі Львова до Іраку

Ратуша-ForUm

|

Перша партія зі 155 вояків шостої окремої механізованої бригади ЗСУ відбула сьогодні до Іраку. Приблизно 15 хвилин по восьмій сьогодні зранку вони вилетіли з військового аеродрому Скнилів у Львові в напрямку іракської провінції Васіт, де замінять своїх колег військовиків, що пів року перебували в складі міжнародного стабілізаційного контингенту.

Перед вильотом з напутнім словом до вояків звернувся командувач військами ЗахОК генерал-лейтенант Микола Петрук. Він закликав вояків до виваженості та дисципліни, адже вони повинні пам’ятати про те, що головне завдання – це повернутися додому живим і здоровим. Водночас, у розмові з журналістами, командувач підкреслив, що цим воякам буде набагато легше, бо вже є досвід перебування в Іраку, “проторена дорога”, а рік тому завдання було набагто складніше.

Ротація відбуватиметься до третього березня цього року. За даними прес-служби Західного оперативного командування, для здійснення ротації заплановано 12 рейсів зі Львова, Києва та Миколаєва, якими в Ірак буде доставлено особовий склад бригади з понад півтори тисячі осіб. Майно бригади доставляє до Іраку пором “Контіпрогрес”, який вийшов у море 27 січня з порту Миколаїв і прибуде до Іраку 10 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *