ОСТАННІ НОВИНИ

Індонезійці обставляють експонатами Китайський палац у золочівському замку

Ратуша-ForUm

|

Посольство Індонезії в Україні зробило черговий подарунок золочівському замку. Ще минулого лютого посол цієї тихоокеанської країни вручив кілька експонатів для експозиції в Китайському палаці. Сьогоднішній подарунок довів, що це була не разова увага. Цього разу до експозиції тихоокеанських країн додалася справжня лялька Королеви добра з індонезійського театру тіней, маска, зразок національного індонезійського ткацтва та набір інструментів і сировини для для розписування шовку, національного мистецтва “батік”.

“Це є символом, що наші індонезійські друзі подарували нам саме королеву добра,” – говорить депутат обласної ради Лариса Федорів, яка вручила подарунки працівникам замку. Саме пані Лариса, дякуючи своїм тісним стосункам з індонезійським посольством, вже двічі допомогла збагаченню золочівської експозиції. У квітні пані Федорів вирушає у Індонезію на запрошення посольства. “Мені натякнули, щоб я їхала в гості з порожніми валізами, тому чекайте мене з новими подарунками для Китайського палацу,” – потішила присутніх Лариса Федорів.

Нагадаємо, що Китайський палац у Золочеві – один з трьох у Європі і найстарший. Працівники замку обіцяють відреставрувати його для туристів, найшвидше, 18 травня. У палаці буде виставка східного мистецтва, а на другому поверсі всі бажаючі, звичайно, за відповідну плату, зможуть стати учасниками чайної церемонії з дотриманням усіх обрядів. Не лише Індонезія піклується про експонати золочівського замку. За словами завідувача сектором східної культури Львівської картинної галереї Тетяни Олейнікової, зараз в Міністерстві закордонних справ справ лежить посилка на ім’я замку від якоїсь арабської країни. “В міністерстві не сказали, з якої країни пакунок, мабуть, хочуть зробити сюрприз,” – вважає пані Тетяна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *