ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти вже визначили претендентів на “Галицького лицаря”

Ратуша-ForUm

|

Вчора під час засідання експертної ради акції “Галицький лицар – 2003” підбили підсумки і попередньо визначили по три претенденти у кожній з номінації. А от імена переможців 40 експертів визначатимуть 13 лютого, за день до вручення нагород – повідомили сьогодні під час прес-конференції організатори конкурсу Андрій Садовий і Анатолій Романюк.

Так, в номінації “Журналіст року” претендентами визначили Ореста Друля, Андрія Павлишина та Любов Сорокіну, а в номінації “Громадський діяч” – Ярослава Грицака, Маркіяна Іващишина, Галину Католик. Наразі не визначено трійку лише в номінації “Постать року”, де залишено всіх претендентів: Борис Возницький, Микола Колесса, Мирослав Маринович, Богдан Осадчук, Тарас Чорновіл та Дарія Цвек. До речі, саме переможець цієї номінації отримає від Фонду “Відродження” 500 доларів. Крім цього з ініціативи “Відродження” буде визгначено лідера третього сектору – це буде громадська організація, яка отримає 1000 доларів у нагороду. Конкурс на найкращу організацію триватиме до 13 лютого, основними критеріями буде впливовість і відкритість. А. Романюк зазначив, що в інтернет-голосуванні взяли участь представники з 30 країн, але все одно це голосування має лише допоміжний характер, головним же є експертне голосування. Проте, загалом, інтернет-голосування збігалося з думкою експертів.

Головне дійство відбудеться 14 лютого у Львіській опері, тоді ж буде відомо імена переможців. Наразі організатори навіть не говорять, хто буде ведучим, відомо тільки, що режисером дійства є Н. Половинка, а сценаристом В. Єшкілєв. Квитків на “Галицького лицаря” продавати не будуть, а лише роздаватимуть запрошення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *