ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятник Бандері не повинен стати яблуком розбрату – Ростислав Новоженець

Ратуша-ForUm

|

Громадське слухання на тему “Монументальна пропаганда національної ідеї та будівництво пам’ятника Степанові Бандері у Львові” відбувається в ці хвилини у сесійній залі ЛМР. Ініціаторами слухання стали обласні осередки УРП “Собор”, партій “Батьківщина” та “УНА-УНСО”. Основним питанням до розгляду стало, звісно, спорудження пам’ятника Степанові Бандері.

Зустріч проводиться у формі діалогу між громадськістю Львова та партіями. На слухання були запрошені також головний архітектор, скульптор, керівник фонду пам’ятника, проте ці гості не відгукнулися на запрошення громади. Головує слуханням провідник ЛОО УРП “Собор” Ростислав Новоженець, який висловив основну ідею зборів: “Хочеться, щоб пам’ятник провіднику української нації став не яблуком розбрату, а згуртував усе українство, тим більше, що зараз рік президентських виборів.“ Вже зачепивши тему пам’ятників, пан Ростислав наголосив на необхідності демонтувати монумент на Стрийській, Холм Слави на Пасічній та інші пам’ятки радянської влади на наших землях.

Головною тезою виступу керівника ЛОО партії “Батьківщина” Івана Деньковича стало те, що зупиняти спорудження прам’ятника недоцільно, неможливо і не потрібно. Ця фраза викликала хвилю незадоволення і навіть обурення у присутніх патріотів. А Остап Козак, голова ЛОО “УНА-УНСО” сказав, що громадське слухання варто було робити тоді, коли узгоджувалося питання про місце і вигляд пам’ятника, адже більша частина коштів на Степана Бандеру повинна надійти від громади. “Це є громадська будова, тому громада має вирішувати що і де вона будує.”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *