ОСТАННІ НОВИНИ

100 мільйонів боргу по зарплаті

Ратуша-ForUm

|

За минулий рік вдалося погасити лише 29,5 мільйона гривень по зарплаті і на сьогоднішній день область має ще 100 мільйонів гривень. Проте, на думку заступника голови ЛОДА Степана Лукашика, наразі немає об’єктивних причин, щоб заборгованість не погасити до кінця року. Власне, на колегії, яка проходила сьогодні в стінах ОДА, вирішили, що до кінця 2004 року заборгованість по зарплаті має бути погашена на 100% – повідомив він під час брифінгу.

Найбільше заборгувало, за словами С. Лукашика: промислове виробництво – 60 мільйонів, паливно-енергетичний комплекс – 26 мільйонів, 9,8 млн. – підприємства, які працюють з нерухомістю, 9,4 млн – будівельний комплекс, 6,7 – сільсько-господарська галузь. Найпотужніші боржники – НДРТІ – 3 млн, завод “Хвиля” – 0,5 млн. Велика заборгованість також на акціонерних підприємствах: Новороздільський завд мінеральних добрив заборгував працівникам 2,7 мільйона гривень, а роздільська “Сірка” 1,7 млн. На керівників цих підприємств також впливатимуть. Якщо вони й надалі не зменшуватимуть заборгованість, підприємства можуть навіть оголосити банкрутами. “На тих підприємствах, де ніхто не хоче пальцем об палець вдарити по погашенню заборгованості по зарплаті, треба активізовувати роботу профспілок” – наголосив Лукашик. Він також додав, що дванадцятьом з 70 арбітражних керуючих, буде висловлено незадоволення роботою.

На фоні інших областей щодо заборгованості по зарплаті Львівщина тримається посередині, а от серед областей, які мають вугільний басейн – на четвертому. Основні борги сконцентровані у Львові – 30,8 млн., в Червонограді – 14,3 млн., Новий Розділ – 6,3 млн. За минулий рік стан з боргами вдалося покращити в 4 рази в Мостиському районі, зараз вони мають лише 54 тисячі боргу, а в 2,7 раза – Буський і Жидачівський райони.

Під час засідання комісії також вирішили заходи впливу на ці підприємства боржники: розроблятимуть графіки погашення заборгованості по кожному підприємству помісячні і поквартальні. “2004 рік має стати роком діла” – наголосив Лукашик, – “для цього щомісячно треба буде погашувати по 10 мільйонів”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *