ОСТАННІ НОВИНИ

На площу Данила Галицького приносять ляльки

Ратуша-ForUm

|

Дещо раніше від запланованого часу розпочалася молодіжна акція “Назавжди у Львові – “Лялька” і ми”, організована студентами львіських вузів у підтримку закритого 12-го січня відомого клубу “Льлька”. Нагадаємо, що дирекція Обласного театру ляльок, у підвальному приміщенні якого знаходився клуб, не продовжила договору оренди із мистецьким об’єднанням “Дзига” – власником клубу. У день виселення клубу львівські студенти провели пікетування театру ляльок та організували “живий” ланцюг перед його входом.

Від сьогодні акція перетворилася у своєрідний мистецький протест – на невеличкій сцені, встановленій на площі Данила Галицького, виступатимуть львівські музиканти, котрим свого часу “Лялька” дала “путівку в життя”. Також, кожен, хто підтримує цю акцію може подарувати свою ляльку (одна лялька – один голос). Близько п’ятдесяти ляльок було зібрано у перші години. Усі нові ляльки згодом організатори мають намір передати дітям львівських сиротинців.

Фінал акції – 5-го лютого. У четвер, о шостій вечора розпочнеться концерт за участю провідних українських груп та виконавців, серед яких Тарас Чубай і “Плач Єремії”, “Тартак”, Віктор Морозов та “Мертвий півень” та інші. Тим часом, студенти-художники на великому аркуші паперу малюватимуть своє бачення закриття клубу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *