ОСТАННІ НОВИНИ

Нове керівництво “Магнуса” хоче, щоби прокуратура перевірила діяльність попередників

Ратуша-ForUm

|

Акціонери ЗАТ “Центральний універмаг” відкидають будь-які звинувачення щодо насильницького захоплення контролю над підприємством і висловлюють занепокоєння скандалом довкола підприємства, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова спостережної ради Зат “Центральний універмаг” Василь Гафтонюк. “Суперечки та непорозуміння між акціонерами вийшли за рамки корпоративних стосунків, опоненти змін намагаються юридичний конфлікт перенести у площину політики та міждержавних відносин” – підкреслив він.

За словами В.Гафтонюка, незабаром буде оголошено про позачергові збори акціонерів, які мають підтвердити повноваження нових органів управління і визначити стратегію розвитку підприємства. Він назвав дії попереднього керівництва оборудкою і завив, що нова дирекція готує подання до прокуратури з проханням розслідувати діяльність попередників. За словами В.Гафтонюка, польські партнери, вклавши 75 тисяч доларів, отримали контроль над підприємством, комерційна ціна якого перевищує 4 млн доларів. За словами В.Гафтонюка, який при попередньому керівництві працював в універмазі юристом, додаткові емісії, у зв’язку з якими польські підприємці отримали контрольний пакет акцій, були визнані судом незаконними, оскільки під час емісій було порушено низку законодавчих актів – по-перше, поляки внесли за акції нематеріальні активи, а по-друге, не було дотримано букив закону щодо першочергового права акціонерів ЗАТ придбати акції нових емісій. Відтак, певні акціонери зараз мають 43% акцій і саме вони наставили нове керівництво, 32% належить польським акціонерам, а ще 25% – фізичні особи.

Присутній на прес-конференції Єжи Конік, який, крім усього іншого, виявився ще й кореспондентом газети “Кур’єр любельський”, заперечував слова своїх опонентів і особливо, наголошував на тому, що збори акціонерів, скликані у січні цього року, відбулися без попереднього оголошення у пресі, тобто з порушенням закону, а ще одне порушення Є.Конік вбачає у тому, що нове керівництво не мало усіх необхідних документів для вироблення печатки, якою воно послуговувалося під час перебирання влади 24 січня.

22 січня відбулися збори акціонерів ЗАТ “Центральний універмаг”, під час яких було змінено керівництво підприємства, посилаючись на рішення кількох судів, згідно з якими додаткові емісії акцій, що робили власниками контрольного пакета двох польских підприємців Єжи Коніка та Ярослава Новацького, були визнані недійсними, відтак вони втрачали контрольний пакет акцій. 24 січня нове керівництво при додомозі ДСО обійняло офіс універмагу. 27 січня суд у Борисполі, який приймав останнє рішення з приводу “Магнуса”, скасував своє попереднє рішення, але правники нового керівництва тут же подали на нього апеляцію. Водночас, Галицький місцевий суд Львова визнав дії нового керівництва неправомірними і заборонив вчиняти будь-які дії, пов’язані з універмагом, однак, оскільки апеляція у Борисполі була подана, то до її вирішення у судовому порядку, новий менеджмент залишається на своєму місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *