ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині відчувається насичення релігійної мережі – Василь Білоус

Ратуша-ForUm

|

За минулий рік відділ у справах релігії ЛОДА зареструвало 34 релігійних організації, що менше, ніж за аналогічний період 2002 року, а відтак, на думку начальника відділу Василя Білоуса, в релігійній мережі відчувається певне насичення. Станом на 1 січня 2004 року на Львівщині зареєстровано 2 тисячі 786 релігійних організації 34 конфесій. Щоправда, досі незареєстрованими залишаються щонайменше 60 – повідомив В. Білоус сьогодні під час прес-конференції.

Він також зазначив, що Львівщина найбільш чисельна, тут є 10% всіх релігійних організацій. Загалом конфесії в області представлені так: УГКЦ в 1500 населених пунктах, УПЦ Київського патріархату – 413, Автокефальна церква – 366, УПЦ – 61 і Римо-католицька церква – 140. За роки незалежності в області збудовано 309 храмів, і ще 250 будують на сьогоднішній день. Всього ж маємо 1757 споруд, що набагато менше від кількості організацій, тому часто виникають непорозуміння. Зараз відділ також працює над поверненням церквам культурних об’єктів. “Всі культурні об’єкти, які використовуються не за призначенням мають бути повернуті церквам” – наголосив В. Білоус.

За минулий рік на Львівщині офіційно перебувало 380 месіонерів: 94 з США, 66 з Польщі, 56 зі Скандинавії і 10 з Латинської Америки. Найбільше 112 осіб прибуло на запрошення греко-католицької церкви. Серед небажаних гостей – місія слуг Ізраїлю. Серед екзотичних організацій, які зареєстровані в області є необудистські та неоіндуські організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *