ОСТАННІ НОВИНИ

Винних в інциденті з “Магнусом” мають покарати – Єжи Конік

Ратуша-ForUm

|

Інцидент з торговим центром “Магнус” польська сторона підніматиме на президентському і дипломатичному рівнях, аж доки винних не покарають – заявив сьогодні під час прес-конференції один з членів спостережної ради ЗАТ “Львівський центральний універмаг”, власник 25% акцій, Єжи Конік. “Я не поїду зі Львова, доки ці люди не будуть покарані” – каже він.

За словами Є. Коніка, проблеми, які виникли внаслідок конфлікту навколо ЗАТ “Львівський центральний універмаг”, яке є власником “Магнуса”, можуть призвести до зменшення польських інвестицій в український бізнес. “Я в шоці від того, що сталося. Це перший подібний інцидент за 15 років мого бізнесу в Україні” – наголосив він. Найбільше Є Коніка подивований “оперативністю служб в Україні”. Протягом одного дня, 22 січня, відбулися збори акціонерів у Львові, Бориспільський суд видав ухвалу про призначення нового гендиректора, а Шевченківським управлінням юстиції винесено постанову. Крім цього інвестор задається питанням, як, не маючи всіх установчих документів, новий гендиректор здобув готову печатку.

Ситуацію навколо “Магнусу” Є. Конік обіцяє підняти в Києві і в Польщі, він, зокрема, вимагатиме, щоб цим питанням зайнялися структури по боротьбі з організованою злочинністю. Наразі винних у ситуації, що склалася навкого торгового центру, Є Конік називати не хоче, бо каже, що немає на це офіційних документів. Але він припускає, що ниточка тягнеться до Києва, позаяк у Львові цим не хочуть займатися ні міліціонери, ні прокуратура. Спостережна рада пообіцяла додатково надавати всю отриману нею інформацію стосовно конфлікту навколо “Магнуса”. “Ми вели законний бізнес, і нам немає чого приховувати” – наголосила гендиректор Ірина Гриців.

Водночас, за словами консула Республіки Польща у Львові Міхала Узембло, це не перший випадок, коли польські інвестори мають проблеми з бізнесом в Україні, але в такому масштабі – вперше. Він вважає, що суттю справи мають займатися правоохоронні органи, але консульство теж зацікавлене у відслідковуванні ходу подій, оскільки йдеться про польські інвестиції.

Нагадаємо, 22 січня, без відома Спостережної ради, відбулися збори акціонерів у Львові, які обрали новим гендиректором ЗАТ “Львівський центральний універмаг” Юрія Кавецького. Власники контрольного пакету акцій (67%), голова Спостережної ради Богдан Шалай та громадяни Польщі Єжи Конік та Ярослав Новіцькі вважають, що без її участі жодні збори не можуть бути чинними. Їхні опоненти мотивують законність проведення зборів рішенням суду, який визнав незаконною додаткову емісію акцій ЗАТ “Львівський центральний універмаг”, внаслідок чого пакет акцій згданих трьох акціонерів зменшився до 32%.

Того ж 22 січня Бориспільський суд за позовом міноритарного акціонера Богдана Бавдиса виніс ухвалу про примусову передачу документації новому керівництву, а виконавча служба Шевченківського району винесла відповідну постанову. 24 січня до “Магнуса” з’явилися представники управління юстиції, які змусили І. Гриців силою передати їм всі документи. Роботу було заблоковано.

А вже 27 січня Бориспільський суд скасував винесену кількома днями раніше ухвалу, відновивши статус-кво. До речі, за словами І. Гриців, ні про Ю. Кавецького, ні про його заступника В. Бахурського раніше вона не мала жодної інформації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *