ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ обговорять посткомуністичний розвиток церкви

Ратуша-ForUm

|

Науковий семінар на тему „Церковна історіографія в посткомуністичному контексті сучасної України“ відбудеться завтра в Українському католицькому університеті, повідомляє відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

Семінар організовує Інститут Історії Церкви та Українська комісія порівняльної церковної історії за участю провідних науковців зі Львова, Києва та інших міст України, а також гостей з-за кордону. Його учасники обговорять сучасний стан української церковної історіографії, задумаються над тим, чи є церковна історія світською чи богословською дисципліною, намагатимуться визначити предмет і завдання історії як науки, її місце в структурі інших гуманітарних дисциплін. Під час семінару буде виголошено дві доповіді: „Церковна історія в контексті постатеїстичної історіографії“ (Олег Турій) та „Науковий збірник з церковної історії КОВЧЕГ: ідея і чин“ (о. д-р Борис Ґудзяк).

Після семінару відбудеться презентація четвертого тому наукового збірника з церковної історії „Ковчег“, присвяченого темі „Еклезіяльна й національна ідентичність греко-католиків Центрально-Східної Европи“. Це число вийшло друком у новоствореному Видавництві Українського Католицького Університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *