ОСТАННІ НОВИНИ

До управління пенсійного фонду звернулося вже 117 тисяч охочих змінити пенсію

Ратуша-ForUm

|

Новий закон “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуваня”, який в вступив в силу з першого січня призвів до збільшення незадоволених серед громадян. Чому так сталося і якою будуть подальші кроки пенсійної реформи з’ясовували сьогодні під час зустрічі з начальником головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олександром Друговим.

За його словами, новий закон задуманий на майбутнє, але оцінку роблять на основі того, що він дає нинішньому поколінню. Цим законом відновлено соціальну справедливість і знято верхню межу пенсії, тобто люди отримуватимуть пенсії залежно від стажу роботи і зарплати, а не буде так, що керівник підприємства і його секретарка, наприклад, матимуть пенсію по 150 гривень. Вже сьогодні кожен може подбати про своє майбутнє, бо з’явилося таке поняття, як страховий стаж. Проте, нікому пенсій не зменшили, навіть не зважаючи на те, що по перерахунку в деяких громадян нарахували менше 150 гривень.

Змінити розмір нарахування ще можна до кінця року, але для цього потрібно подати додаткові документи. Як повідомила заступник начальника Зінаїда Берік, до 1 січня в пенсійний фонд надійшло 117 тисяч заяв з додатковими документами і на 1 січня неопрацьованими залишилася 21 тисяча. Працівники Пенсійного фонду приймають кожного понеділка і середу з 9 до 18 години, а також в п’ятницю по запрошеннях.

О. Другов також зазначив, що громадяни, які певний час працюють за кордоном можуть зарахувати собі цей період як страховий стаж, якщо сплатять не менше 35% від середньої зарплати за кожен місяць поточного року. Загалом ж, на його думку, на фоні України Львівщина крізь призму пенсійних змін виглядає добре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *