ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють представництво делегата німецької економіки

Ратуша-ForUm

|

Ще у першому кварталі цього року у Львові заплановано відкриття представництва Бюро делегата німецької економіки. Про це під час сьогодніньої зустрічі з Головою обласної адміністрації заявила делегат німецької економіки в Україні Карін Рау. За її словами, це спричинено тим, що німецькі підприємці виявляють суттєве зацікавлення Львівською областю. Тільки за минулий рік німецькі інвестиції склали 18 млн доларів, або понад п’яту частину всіх іноземних інвестицій. Цього року кілька потужних німецьких фірм планують інвестувати в область, зокрема, фірма “Сіменс”.

За попередніми розрахунками зовнішньоторговельний оборот області з Німеччиною у 2003 році склав 186 млн. дол. США (5,5% від загального обсягу міжнародної торгівлі області), при експорті – 72 млн. дол. США (14,8% загального експорту) та імпорті – 114 млн. дол. США (4% загального імпорту). Порівняно з 2002 роком обсяг зовнішньоторговельного обороту збільшився на 67,1 млн. дол. США або на 56%, при цьому експорт збільшився на 30,7 млн. дол. США або на 74 %, а імпорт – на 30,0 млн. дол. США або на 47%.

В структурі експортних поставок переважає текстильна продукція, деревина та вироби з неї, взуття та меблі. В структурі імпортних поставок найбільшими товарними позиціями є пластмаси та вироби з них, дубильні екстракти та барвники, папір та картон, тканини, промислове обладнання та транспортні засоби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *