ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували навчальну програму з питань подружнього планування

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні в шпиталі ім. митрополита Шептицького відбулася презентація нового проекту  – Програми з питань подружнього планування, яка започаткована з ініціативи благодійного  фонду “Карітас Україна”. Програма запланована на півтора року, протягом цього часу подружжя навчатимуть природному плануванню сім’ї і правилам поведінки під час пологів. Перша група почне свою роботу вже 3 лютого, нові групи створюватимуться через кожні три місяці – повідомила під час зустрічі з журналістами координатор проекту лікар-гінеколог  Зорислава Городенчук.

 

За  словам З. Городенчук,  вона вже мала можливість працювати над пілотним проектом  протягом двох років і особливу увагу подружні пари звертали на поведінку під час пологів, а також на правила годування дітей.

 

Новий проект передбачає три основні напрями. По-перше, природний метод планування сім’ї. На думку координатора, цей  метод найдієвіший, навіть кращий від гормонального, бо не шкодить здоров’ю ні дітей, ні батьків. Незважаючи на те, що часто навіть лікарі відмовляють подружжя від такого методу, З. Городенчук вважає, що він ефективний, якщо знати всі аспекти. У світі таким методом користуються 10-15% подружніх пар. Завдяки цій науці, на її  думку, чоловік не відчуває себе зайвим під час вагітності дружини, а навпаки може допомогти під час пологів, підказавши правильну поведінку. До речі, цим проектом, власне, заохочується участь чоловіків у пологах. Другим аспектом проекту буде школа народжувати. Тут працюватимуть з жінками, які чекають народження дитини. Їх вчитимуть, як правильно дихати, як тренувати м’язи, які працюватимуть під час пологів, а також навчать принципам грудного вигодовування немовлят і доглядом за ними. В цьому плані працівники проекту співпрацюватимуть з Центром підтримки грудного вигодовування. По-третє, при шпиталі буде створено дискусійні групи і групи підтримки, які складатимуться переважно з подружніх пар, які пройшли подібні навички і можуть дати певні поради. Вже зараз в них функціонує група навчання сімей, які очікують народження дитини.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *