ОСТАННІ НОВИНИ

Квартплата в містах області зросла непомітно

Ратуша-ForUm

|

Від першогосічня цього року зросла квартирна плата в усіх містах області крім Львова. Як повідомив сьогодн під час прес-конференції заступник голови Львівської обласної адміністрації Степан Лукашик, ще 18 грудня минулого року голова обласної адміністрації затвердив подані органами місцевого самоврядування області проекти нових тарифів на квартирну плату.

Якщо раніше показники базової вартості квадратного метра житла коливалися від 13 до 36 копійок, то тепер ці цифри становлять від 15 до 38 копійок за метр квадратний. Найбільше у процентному відношенні зросла квартплата в Бродах – на 58%, а на 56% – у Жовкві, а найменше – на 19% – у містечку Новий Калинів. Водночас. Степан Лукашик зауважив, що згідно з існуючим порядком нарахування плати за житло, базова вартість множиться на коефіцієнт, залежно від класу житла від шостого до першого ( від 0,7 до 1,3 тарифу відповідно), відтак ціна квадратного мерта житла буде дещо іншою від базової вартості.

Присутня на прес-конференції керівник обласної інспекції контролю за цінами Наталія Фурдичка також повідомила, що учора представники львівського міськвиконкому передали на погодження пропозиції з підвищення тарифів на водопостачання, однак інспекція цього питання ще не розглядала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *