ОСТАННІ НОВИНИ

Офіційно відкрили Генеральне консульство Чехії у Львові

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні офіційно відкрили Генеральне консульство Республіки Чехія у Львові. Задля цієї нагоди до Львова прибули заступники МЗС керівників України та Чехії Олександр Моцик та Павел Вошалік. Крім них на відкриття прибули керівники міста та області, генеральні та почесні консули інших держав, представлених у Львові.

Заступник міністра закордонних справ Чехії Павел Вошалік повідомив, що у найближчому майбутньому жодних радикальних змін у візовому режимі між Україною та Чехією не відбудеться. “Чехія іде шляхом максимального спрощення процедур для отримання візи українським громадянам” – підкреслив П.Вошалік. Але він водночас зазначив, що візова політика Чехії зумовлена тим, що за два роки ця держава стане членом “шенгенської зони” з усіма відповідними наслідками.

Зі свого боку заступник міністра закордонних справ України Олександр Моцик зазначив, що зараз чеській стороні передано на розгляд проект угоди про візовий режим, аналогічний до того, що його підписали влітку минулого року Україна та Польща і він сподівається, що сторонам вдаться підписати угоду такого штибу. О.Моцик також зазначив, що на розгляді у чеському МЗС перебуває й проект договору про тимчасову легалізацію нелегальних українських заробітчан, що перебувають у Чехії, аналогічну до тієї, що свого часу підписали з Португалією. Зі свого боку П.Вошалік підкреслив, що угоду такого характеру раніше чи пізніше буде підписано – це лише справа часу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *