Чи були прояви антисемітизму в стінах “Львівської політехніки”?

Ратуша-ForUm

|

Учора під час засідання Ради представників громадських об’єднань національних меншин при ОДА професор Рудольф Мирський розповів про інцидент устінах „Львівської Політехніки“ з проявами, на його думку, антисемітизму. Він стверджує, що на євреїв, які 14 січня обідали в їдальні Політехніки, помічник охорони вчинив напад і закидав лайливими словами.

За словами начальника відділу у справах національних меншин ЛОДА Юрія Греська, рада засудила таку поведінку стосовно евреїв, проте осуд був лише протокольним, жодних рішень у цій справі не приймали. Ю. Гресько сказав, що про інцидент він та й всі присутні дізналися з уст Р. Мирського, другої сторони не заслуховували.

За словами Р. Мирського, 14 січня в їдальню, де харчуються близько 100 євреїв по благодійній програмі, увірвався п’яний чоловік, який спочатку колядував і намагався зібрати гроші, а незабаром пообзивав всіх. „Жиди їдять, знищувати їх треба“ – викликував чоловік, за словами Мирського, після цього його забрали працівники Галицького райвідділу міліції. Професор каже, що в цьому він не бачить організованої акції проти євреїв, але – „Я думаю, що це прикрий вчинок і громада повинна знати, що за це карають“. Він також стверджує, що це не дрібне хуліганство, бо є текст проти євреїв. Р. Мирський запевнив, що внаслідок цього дебошу є побиті.

Натомість начальник Галицького райвідділу Борис Луценко повідомив, що затриманого наразі звинувачують у дрібному хуліганстві, яке може перерости в хуліганство після детального вивчення всіх даних. Водночас він зазначив, що чоловік не мав грошей і просто хотів поїсти, а після того, як йому відмовили, він і осипав всіх лайливими словами. Б. Луценко також каже, що наразі немає підтвердження про побиття людей, затриманий розбив тільки скло на пожежному щитку. Жодного антисемітизму, на його думку, тут не було.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *