ОСТАННІ НОВИНИ

Товариства національних меншин радились в ОДА

Ратуша-ForUm

|

Укладення договорів між національно-культурними товариствами та Державним комітетом України у справах національностей та міграції стало основним питанням під час сьогоднішнього засідання Ради представників громадських об’ єднань національних меншин при ОДА.

Як зазначив під час засідання начальник відділу у справах національностей та міграції ОДА Юрій Гресько, починаючи з 2004 року усі громадські організації національних меншин України мають бути включені в єдину державну мережу отримувачів бюджетних коштів. Відтепер Державний комітет України у справах національностей та міграції як головний розпорядник бюджетних коштів матиме право надавати часткову фінансову підтримку національно-культурним товариствам.

Держкомнацміграції планує надавати часткову фінансову підтримку заходам культурно-мистецького характеру, що мають міжнародний, всеукраїнський та обласний формат, відбуваються за участю органів державної влади та місцевого самоврядування, сприяють консолідації й міжнаціональній злагоді у суспільстві, відродженню культурної самобутності представників різних національностей.

Для того, щоб отримати грошову допомогу, національно-культурні товариства Львівщини повинні мати рахунки у відділеннях Державного казначейства за місцем свого функціонування, а перед проведенням запланованого заходу – подати замовлення з пакетом необхідних документів до Державного комітету України у справах національностей та міграції.

Така система вводиться для чіткого контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, що виділяються на підтримку культурно-просвітницької діяльності національних меншин.

Окрім того, на засіданні прийнято рішення про вступ до Ради на правах асоціативного членства громадської організації “Етнос”, розглядалося також питання про внесення пропозицій щодо діяльності недільних шкіл.

Загалом, за інформацією відділу у справах національностей та міграції облдержадміністрації, у Львівській області зареєстровано понад 30 громадських об’єднань національних меншин. Діють громади азербайджанців, білорусів, вірмен, греків, естонців, євреїв, литовців, німців, поляків, росіян, словаків. татар, угорців, чехів та інших народностей та національностей, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *