ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд готує передачу нафтопроводу Одеса-Броди в концесію Росії - Олекса Гудима

Ратуша-ForUm

|

“В уряді Януковича готуються до передачі нафтопроводу Одеса-Броди в концесію Росії.”, – вважає голова підкомітету з питань газової промисловості Комітету ВР з питань ПЕК Олекса Гудима. У коментарі, розміщеному на веб-сторінці ЛОО УНП, народний депутат заявив, що його “здивував” законопроект внесений керівником фракції “Регіони України” Богатирьовою і народним депутатом-комуністом Буждиганом “Про внесення змін до статті 3 Закону україни “Про Концесії”.

“У парламенті цілий рік не розглядався подібний закон, внесений Кабміном. Я припускаю, що тим проектом вони хочуть допомогти Януковичу передати нафтопровід Одеса-Броди в концесію не європейським компаніям, а російським. Мова йде мова про те, щоб внести зміни, які сформулювані лише в одному реченні: “в концесію можуть надаватися транспортування нафти магістральним трубопроводом Одеса-Броди” – говорить народний депутат.

Олекса Гудима переконаний, що це питання є суто політичним. На його думку, “уряд, отримавши законодавчу можливість передавати нафтопровід в концесію, скористається цим і передасть його в концесію якійсь російській компанії, умовно, Ространснафті”.

На його думку, прийняття цього законопроекту в період конституційних заворушень нереально. “Я прогнозую, що через місяць вони можуть його винести на голосування. Від імені фракції “Наша Україна” я висловлюю застереження і до пана Януковича, і до пана Клюєва, що передача в концесію стратегічних об’єктів в парламенті не пройде. Опозиція цього не допустить”, – запевнив Олекса ГУДИМА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *