ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ відзначатиме роковини Андрея Шептицького та Йосифа Сліпого

Ратуша-ForUm

|

Цьогоріч Українська Греко-Католицька Церква відзначатиме 60-ті роковини від дня смерті митрополита Андрея Шептицького та 20-ті – від дня смерті патріарха Йосифа Сліпого. Для належного відзначення ювілейних дат Синод єписокпів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ прийняв рішення провести відповідні заходи у кожній єпархії, організувати прощі до Прилбич, Заздрості та Зарваниці, популяризувати створені документальні фільми про митрополита андрея Шептицького і патріарха Йосифа. Як повідомив директор ТВ “Собор” отець Йосиф Мілян, фільми транслюватимуть по львівському телебаченні, а зараз ще ведуться переговори з ІСТV та першими національним.

Святкування розпочнуться з 17 січня ( в день інсталяції Андрея Шептицького на митрополичий престол) архиєрейською Божественною Літургією в соборі Святого Юра. Крім того, відбуватимуться презентація всіх видань, присвячених Митрополитові та Патріархові, вистави “Патріарх” та “Андрей”, тематична фотовиставка. Також цього дня розпочнеться неперервна молитва, яка триватиме протягом року у всіх єпархіях та екзархатах, за прославу Андрея Шептицького та Йосифа Сліпого.

За словами голови оргкомітету з питань відзначенння ювілейних дат митрополита Андрея та патріарха Йосифа Оксани Гайової, голова УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар написав листа до голови Львівської облдержадміністрації з проханням назвати одну із вулиць нашого міста іменем Андрея Шептицького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *