ОСТАННІ НОВИНИ

“Ляльку” закрито. “Лялька” буде завжди!

Ратуша-ForUm

|

Зараз у підвальному приміщенні Львівського обласного театру ляльок, де впродовж майже десяти років функціонував культовий, за словами багатьох львів’ян, клуб “Лялька”, йде демонтаж декорацій, картин та барного обладнання. На площі Данила Галицького, перед входом у театр, відбувається пікет протесту проти закриття клубу-кафе.

Формальним приводом для закриття популярного відпочинкового закладу стало закінчення терміну оренди між Мистецьким об’днанням “Дзига”, котрому належить клуб “Лялька” та дирекцією Львівського обласного театру ляльок. На переконання представників “Дзиги”, відмова у продовженні угоди про співпрацю була вмотивована тиском на дирекцію театру з боку Державної податкової адміністрації у Львівській області, яка розпочала у театрі раптову перевірку восени минулого року.

За словами директора тетру ляльок Ярослава Синиці, перевірки з боку податківців та Контрольно-ревізійного управління справді відбувалися, але жодного тиску щодо закриття клубу “Лялька” на дирекцію не було. На думку п. Синиці, після ремонту кафе у підвалі театру відновить свою роботу, але називатиметься воно або “Бичок”, або “Телесик”, або якось по-іншому. І належатиме, очевидно, іншому власникові.

Натомість керівництво МО “Дзига”, у розповсюдженому прес-релізі, запевняє, що “Лялька” буде завжди. Ймовірно, клуб невдовзі матиме нову прописку у львівському передмісті – селищі Оброшино.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *