ОСТАННІ НОВИНИ

Гірськолижні курорти Львівщини заповнені на 100 відсотків

Ратуша-ForUm

|

Через введення візового режиму і через збільшення туристичних баз нового зразка цього року гірськолижні курорти Львівщини мають набагато більше навантаження, вони заповнені на 100% і поселитися дуже важко – повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ЛОДА Богдан Матолич.

На його думку, кількість відвідувачів зросла здебільшого через введення візового режиму і тепер відпочиваючі зі сходу їдуть в Славськ і Тисовець, а також в нововідкритий куророрт Орявчик. Натомість, зі збільшенням кількості туристів, зросла кількість травмованих, лише за останній час рятувальники надали допомогу 58 особам. Все це, за словами Б. Матолича, змушує звернути особливу увагу на безпеку під час відпочинку. Так, в суботу на гірськолижних курортах працювала виїзна комісія, яка всановила, що практично всі курорти перебувають в нормальному стані. В деяких місцях не зовсім готові траси, то власників змусять очистити їх від пеньків. Загалом, в Славську працює 12 бугельних і один крісельний підйомник, така сама ситуація і на інших курортах. За минулий рік вдалося покращити дорогу, внормувати проблему сміттєзвалища, відремонтувати водопостачання, а також збільшити кількість місць відпочинку, здебільшого за рахунок приватних садиб – каже Б. Матолич.

За словами начальника управління курортів і туризму Андрія Клімашевського, з першого січня вступив в дію новий закон “Про туризм”, який ще більше дбає про безпеку туристів. Згідно з ним, суб’єктам туристичного бізнесу видаватимуть ліцензії, а відтак буде ще суворіший контроль за дотриманням норм безпеки, а також передбачають обов’язковість туристичних супроводів. А. Клімашевський зазначив, що в Польщі і в Словаччині є такі ж проблеми з травматизмом, як і в нас. Натомість на Закарпатті підйомники кращі, бо вони встановлені в останні роки, але їхня пропускна спроможність менша, там треба простояти близько трьох годин в черзі на підйомник, натомість на Львівщині – лише годину.

За словами Б. Матолича, Славськ і Тисовець можуть прийняти за сезон по 3,5 тисяч осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *