ОСТАННІ НОВИНИ

За різними даними на гірськолижних курортах області травмовано від 74 до 138 осіб

Ратуша-ForUm

|

Від початку сезону на гірськолижних курортах травмовано 74 осіб, двох з них довелося транспортувати до Львова в стаціонар. Серед потерпілих є також двоє іноземців – повідомив заступник голови ЛОДА Богдан Матолич. Він також зазначив, що статистика охорони здоров’я подає більше травмованих – за їхніми даними від початку сезону потерпіло 138 осіб.

За словами начальника управління надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексія Титаренка, з початку сезону силами львівських рятувальників надано допомогу 58 особам, сім разів доводилося проводити нічні пошуки, внаслідок чого знайдено 10 осіб, та, на щастя, загиблих чи пропалих безвісти немає. Здебільшого, потерпілі мають вивихи чи переломи кінцівок, проте є дві серйозних травми – пошкодження хребта і черепномозкова травма.

О. Титаренко вважає, що найчастіше причиною травм є те, що на лижі стають новачки, а також порівняно малий сніговий покрив на вершинах гір. “Жодна травма з професіоналами не сталася” – каже Б. Матолич. Крім того, він вважає причиною травм катання в нетверезому стані. Так, за його словами, майже половина туристів стає на лижі в стані алкогольного сп’яніння. Для того, щоб запобігти цьому на базі “Динамо”, наприклад, додатково працюють працівники правоохоронних служб.

Незважаючи на збільшений наплив туристів, кількість рятувальників не зросла. Начальник управління з питань НС повідомив, що в Славську постійно працює 8 рятувальників і ще 15 перебувають у Львові і виїжджають в разі необхідності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *