ОСТАННІ НОВИНИ

Політики та політологи обговорили минулий політичний рік

Ратуша-ForUm

|

У суботу Центр політичних досліджень спільно з Інститутом соціо-гуманітарних проблем людини Західного наукового центру провів „круглий стіл” за участю провідних політиків і політологів Львівщини. Учасники обговорили проблеми навколо конституційної реформи, пропорційної виборчої системи, президентські вибори, а також тему влада і опозиція, повідомляє Центр політичних досліджень.

Цю дискусію організували в рамках проекту „Аналітична дільність Центру політичних досліджень”, що здійснюється за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”. Головні ролі в цій зустрічі відіграли представники двох політичних таборів: провладного – голова ЛОО Партії регіонів Олексія Радзієвського та опозиційного – керівник штабу „Нашої України” на Львівщині Петро Олійник.

На думку П. Олійника, для „Нашої України” минулий рік був роком розвінчання трьох міфів: про всесильність Адміністрації президента, про всесильність тенденційних ЗМІ та про коаліційність нинішнього уряду. Так, П. Олійник сказав, що, хоч уряд представляє різні політичні сили, реально він не є коаліційним і не становить цілісного організму.

Олексій Радзієвський закцентував на тому, що уряд, який очолює лідер Партії регіонів зумів гідно вийти із аграрної кризи. Щоправда Радзієвсьский теж погодився з тим, що нинішній уряд лише декларативно називається коаліційним урядом. „Нинішня коаліційність, – каже Олексій Радзієвський, – це лише вивіска, але це перший крок до коаліційного уряду”.

Водночас він вважає, що для “Нашої України” минулий рік став роком невикористаних можливостей. І основна причина в тому, що у блоці багато гетьманів, кожен з яких намагається підняти свою булаву вище за іншого.

За даними Центру політичних досліджень, відтепер подібні зустрічі планують проводити щомісяця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *