ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили хірургічний корпус регіонального онкоцентру

Ратуша-ForUm

|

Сьогодні міністр транспорту України Георгій Кірпа і голова ЛОДА Олександр Седега відкрили другу чергу Львівського регіонального онкоцентру, яка коштувала близько 12 млн. грн.За словами О. Сендеги, відкриття другої черги Львівського регіонального онкоцентру було б неможливим без фінансової підтримки Міністерства транспорту України та НАК ”Нафтогаз України”, яка вклала у добудову онкоцентру 3,5 млн.грн. – повідомляє прес-служба ОДА.Відкриття хірургічного корпусу Львівського регіонального онкоцентру значно покращить надання медичної допомоги мешканцям Західної України, які мають онкологічні захворювання, зокрема, онкоцентр зможе надати допомогу 30% мешканцям Західної України. Відтепер в онкологічному центрі функціонуватимуть: діагностичне відділення, відділення пухлин кісток та м’яких тканин, урологічне, реанімаційне, малоінвазійної хірургії, а кількість ліжок буде збільшено до 560. Протягом року кількість оперативних втручань буде збільшена до семи тисяч, що дозволить ліквідувати чергу на госпіталізацію та лікування.

Георгій Кірпа повідомив, що будівництво лікарні здійснювалось за дорученням Президента України, а тому зразу ж після відкриття хірургічного відділення він зобов’язався повідомити про це Леоніда Кучму. “У різних областях України на власному прикладі ми показуємо як можна і треба працювати сьогодні. Я сподіваюсь, що ця лікарня приноситиме добро людям, вселятиме надію, адже здоров’я людини – це найцінніше багатство”, – підкреслив під час виступу Георгій Кірпа.

За словами головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігоря Ковальчука, у 2004 році заплановано повністю завершити будівництво онкоцентру, що вирішить проблему черговості у госпіталізації онкохворих в радіологічне відділення та надасть можливість комплексного лікування онкохворих Львівщини та Західного регіону в повному об’ємі. Зокрема, буде закінчено будівництво радіологічного корпусу потужністю 60 ліжок з допоміжними об єктами та інженерними мережами. Вартість третього пускового комплексу становитиме 6 млн. 950 тис. грн.

Довідка: Основне фінансування будівництва Львівського регіонального онкоцентру розпочалося з серпня ц. р. Для цього були виділені державні та спонсорські кошти на суму 7 млн. грн..

Кошти були виділені: із Львівського обласного бюджету, із Держбюджету. Спонсорські кошти надали: НАК „Нафтогаз”, Укрзалізниця, ДК „Уктрансгаз”, ВАТ „Уктранснафта” , ДК „Укргазвидобування”.

Будівництво двох черг онкоцентру коштує 40 млн. грн., з обладнанням — 56 млн. грн.

В онкоцентрі знаходиться близько 500 хворих, працює 1015 медичних працівників. Кожен день виконується близько 40 обўємних операцій. 28% хворих лікуються із сусідніх областей. Онкоцентр облуговує 7 областей Західної України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *